Hare Majesteit Koningin Máxima was vrijdagmiddag 2 november in Amsterdam aanwezig bij de vrijwilligersdag ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van stichting 113 Zelfmoordpreventie. De landelijke organisatie met de hulplijn staat mensen bij die aan zelfmoord denken.

Tijdens de vrijwilligersdag kwamen vrijwilligers en medewerkers samen om over hun werk te spreken, stil te staan bij ontwikkelingen en training te volgen. Ook werd de ‘113 Vraag Maar’ app gelanceerd. De app leert naasten en betrokkenen op een eenvoudige manier hoe je een gesprek kunt voeren met iemand die aan zelfmoord denkt.

Koningin Máxima was aanwezig bij de lancering van de app, sprak met vrijwilligers, medewerkers en trainers over hun werk en bezocht het callcenter waar vrijwilligers en stagiairs de telefoon- en chatgesprekken voeren.

Bij de hulplijn kunnen mensen met gedachten aan zelfmoord anoniem praten of chatten met geschoolde vrijwilligers en stagiairs. De organisatie biedt naast de hulplijn kosteloos anoniem therapie en doet wetenschappelijk onderzoek. Ook werkt zij samen met maatschappelijke organisaties en geeft zij scholing aan professionals. In Nederland sterven gemiddeld vijf mensen per dag aan zelfmoord. Jaarlijks voert de hulplijn meer dan 50.000 telefoon- en chatgesprekken met mensen die hulp nodig hebben.

 

Categorieën: Nieuws

Bericht delen