Ahti is na de eerste succesvolle Europese editie van HealthInc, die in Amsterdam plaatsvond, het programma internationaal aan het uitbreiden naar onder andere Oost-Afrika. Eind februari heeft Strathmore University, de meest toonaangevende non-profit private universiteit van Kenia, een samenwerkingsovereenkomst getekend met ahti.

Creëren van internationaal netwerk
Ahti wil het acceleratorprogramma HealthInc internationaal uitbreiden met als doel een wereldwijd netwerk te creëren. Dit internationale netwerk is van meerwaarde voor de deelnemende startups en scale ups, lokale en regionale overheden en programma- en kennispartners. Voor de startups en scale ups wordt het hierdoor makkelijker om hun ideeën in andere landen te testen of om zich in andere regio’s uit te bereiden.

Verschillende landen zijn onderzocht die als basis zouden kunnen fungeren voor HealthInc Afrika. Ahti heeft voor Kenia gekozen vanwege haar sterke economische positie, goede infrastructuur en hoge kwaliteit van kennisinstellingen. Strathmore University – Institute of Healthcare Management en ahti bundelen de krachten om financiering voor het programma voor elkaar te krijgen. Startups en scale ups uit verschillende landen in Oost-Afrika, waaronder Oeganda, Tanzania en Roewanda, kunnen meedoen aan het programma. HealthInc Afrika wordt gefaciliteerd op de campus van Strathmore University en het programma zal in 2020 van start gaan.

Innovaties stimuleren in de zorg
HealthInc is een drie maanden durend acceleratorprogramma voor startups en scale ups uit de healthtech sector. Dit programma is een joint venture van ahti en Startupbootcamp waarin het beste van de publieke en private wereld bijeen wordt gebracht. Voor de Europese editie zal het team op healthtech evenementen fast tracks organiseren voor de daar aanwezige startups. Tien startups/scale ups worden geselecteerd en krijgen de kans om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. HealthInc geeft toegang tot een breed netwerk, biedt praktijkgerichte en specialistische begeleiding aan en helpt hun klaar te stomen voor potentiële investeerders (investor readiness). Na een succesvolle editie in Amsterdam wil ahti HealthInc internationaal gaan uitbreiden naar Oost-Afrika, China en Zuid-Oost Azië.

Categorieën: Nieuws

Bericht delen