De gezondheidsuitdaging

Met een bevolking die steeds langer leeft, maar niet altijd gezonder, zijn er vele uitdagingen waar het systeem in de gezondheidszorg tegenaan loopt. Veel mensen starten een healthtech bedrijf dat ervoor zorgt dat de gezondheidszorg veiliger, efficiënter en kosteneffectiever wordt. Ook de kwaliteit van leven verbetert. Er zijn vele gepersonaliseerde, op maat gemaakte aanpakken die de patiënt centraal stellen.

Wat is het probleem?

Vele startende ondernemers hebben grote ideeën voor het verbeteren van de gezondheidszorg, maar vinden het moeilijk om dit te vertalen in specifieke acties die hen helpt om hun product of bedrijf te ontwikkelen.

Wat doen we om dit te kunnen bereiken met dit project?

Ahti’s Venture Mentoring Program (VMP) helpt startups hun gezondheidsinnovaties te verkopen. Wij leren hen de praktische vaardigheden en toegang te krijgen tot financieringsmogelijkheden. Verder brengen wij ze in contact met onderzoekers, zorgprofessionals en gelijkgestemde ondernemers. Ook ontwikkelen wij ‘real world evidence’ voor hun prototypes. Het programma ondersteunt en stimuleert de bevordering van de gezondheidszorg door veelbelovende ondernemers.

Wat is ahti’s rol?

Ahti heeft samengewerkt met Duke University (Durham, NC, VS) om de VMP te ontwikkelen. Het programma is gebaseerd op een al bestaand programma dat ontwikkeld is door professor Jesko von Windheim. Ahti faciliteerde de cursus in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC).

Samenvatting

Naam: Venture Mentoring Program
Status: Voltooid

Categorieën: AfgerondOndernemerschap

Bericht delen