Over ons

Achieving better health

Het Amsterdam health & technology institute (ahti) is opgericht in november 2014, gekickstart door de gemeente Amsterdam om een impuls te geven aan innovaties in de zorg- en gezondheidsmarkt. De missie van ahti is om gezondheid en de gezondheidszorg in steden te bevorderen door mensen, technologie en medische kennis met elkaar te verbinden op het gebied van innovatie & ondernemerschap. Wij zetten data om in bruikbare inzichten waarmee wij complexe problemen verduidelijken. Maar wij helpen ook startups bij het ontwikkelen van hun bedrijf om innovatie in de zorg te versnellen.

Door een grootschalig netwerk van zorg- en bedrijfsprofessionals kan ahti zorgbetalers, -aanbieders en ondernemers helpen om oplossingen te ontwikkelen voor een betere kwaliteit van zorg, hogere patiënttevredenheid en kostenefficiënt proces (de zogenaamde ‘triple aim’). Wij opereren voornamelijk in Amsterdam, maar ook in de rest van de wereld (zoals China, Zuidoost-Azië en Oost-Afrika).

Een welvarend ecosystem in life sciences

Ahti heeft als doel een welvarend ecosysteem te creëren waar plaats is voor healthtech innovaties en ondernemerschap in de stad. Samen met partners zoals het Amsterdam UMC – locatie AMC en vastgoedontwikkelaars heeft ahti al verschillende organisaties en bedrijven uit de healthtech sector naar het Amsterdam Life Sciences District gebracht. Dit gebied is een inspirerende omgeving voor open innovatie.

Publicaties

 

COVID-19 Projects