Data Analist

Amsterdam health & technology institute (ahti) is op zoek naar een Data Analist.

Ahti werkt op het snijvlak van zorg en technologie. We zetten data om in bruikbare inzichten waarmee we complexe problemen kunnen verduidelijken en kunnen adviseren over beter beleid en passende zorg. Als Data Analist zal jij hierin een belangrijke rol gaan spelen.

Over ahti
De missie van ahti is om gezondheid en gezondheidszorg te bevorderen. Dit doen wij door technologie, medische kennis en mensen met elkaar te verbinden op het gebied van innovatie & ondernemerschap.

Ons uiteindelijke doel is het creëren van een betere kwaliteit van zorg, hogere patiënttevredenheid en kostenefficiëncy (triple aim). Samen met en voor beleidsmakers, zorgbetalers, zorgaanbieders en ondernemers werken we aan slimme oplossingen in het altijd uitdagende zorgveld.

Het datateam van ahti is verantwoordelijk voor de uitvoering van een breed scala projecten waarbij er vaak gebruik gemaakt wordt van CBS microdata. Denk hierbij aan het oplossen van de wachttijden in de ouderenzorg waarbij samengewerkt wordt met zowel wiskundigen als clinici of het ontwerpen van een interactief dashboard waarmee de verspreiding van het COVID-19 virus wordt gevisualiseerd. Deze microdata heeft een zeer complexe structuur en mag vanwege de wet op privacy niet zomaar openbaar gemaakt worden. Als data analist heb je een belangrijke rol om dit in goede banen te leiden.

Jouw rol
Jouw rol in het ahti-team is het toepassen van jouw programmeerkennis (R, Stata, SPSS) en creativiteit op het gebied van datamanagement en het analyseren van complexe data op maatschappelijke relevante thema’s. De projecten worden vrijwel altijd samen met externe partijen uitgevoerd, zoals gemeentes, kennisinstellingen, zorginstellingen en andere organisaties in de zorgsector.

Onze data-activiteiten worden nog volop ontwikkeld, waardoor er veel ruimte is voor jouw ideeën. Naast het verder doorontwikkelen van onze data-infrastructuur, het werken binnen bestaande opdrachten zal je ook helpen bij het ontwikkelen van nieuwe business ideeën Kort gezegd, jij bent dé dataexpert op onze zorggerelateerde projecten, in nauwe samenwerking met de rest van het ahti team.

Voor deze rol zoeken we iemand met:

 • Een afgeronde Master opleiding op een relevant gebied, bijvoorbeeld Econometrie, Informatica, Medische informatiekunde, Data-science, Wiskunde of een gelijkwaardige kwantitatieve studie.
 • 4 – 6 jaar relevante werkervaring.
 • Aantoonbare ervaring met het werken met grote datasets, werken met CBS microdata is een pré.
 • Ervaring met statistische (regressie, clustering en classificatie), descriptieve en diagnostische methoden en kennis van voorspellende analysemethoden.
 • Ervaring met datavisualisatie tools.
 • Affiniteit met zorg en zorgsystemen.
 • Sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden.
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, in woord en geschrift.
 • Ervaring met het werken met de publieke sector (gemeentes, zorginstellingen e.d.).

Profiel
Je kunt goed omgaan met complexe en veranderende situaties en daarop ook snel anticiperen. Omdat je in een startup /ontwikkelende omgeving werkt, is doorzettingsvermogen en flexibiliteit een vereiste. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen taken en werkzaamheden in het belang van de organisatie. Je bent zowel in staat om zelfstandig te werk te gaan, als in teamverband. Ahti werkt met diverse partners samen, waarbij het belangrijk is dat je (persoonlijke) relaties kunt opbouwen en onderhouden. Je weet de juiste prioriteiten te stellen, kansen en mogelijkheden te signaleren en gaat hier proactief mee om. Je durft input en feedback omtrent projecten te geven en te vragen om zo de beste resultaten te behalen. Je herkent jezelf in de kernwaarden van ahti.

Kernwaarden

 • Verbindend
  Ahti is een onafhankelijke partij die de brug vormt tussen publieke en private partijen in de zorg waarbij we de aanjager van ideeën en samenwerkingen zijn. Zo bouwen we steeds verder aan een stevig en divers netwerk.
 • Ondernemend
  Ahti is een ondernemer die zich inzet om uitdagingen in de zorg te signaleren en deze ook durft aan te pakken. We zoeken zelf naar innovaties en oplossingen, én prikkelen ook anderen om na te denken over innoveren in de zorg en ondersteunen hen daar waar nodig.
 • Impactgericht
  Ahti is een resultaatgerichte initiator die veranderingen en verbeteringen in de zorg teweeg wil brengen. Onze initiatieven werken als een sneeuwbaleffect binnen de zorgsector waarbij we zo (kosten)efficiënt mogelijk ons doel willen behalen om waarde en impact te creëren.
 • Grondig
  Ahti is een betrokken en betrouwbare kennispartner die grondig te werk gaat door kritische vragen te stellen, onderzoek te doen en analyses te maken. Wij werken data gedreven en voor de volle 100%, zowel uitvoerend als inhoudelijk.
 • Onconventioneel
  Ahti is ruimdenkende inspirator die creatief en flexibel op zoek gaat naar slimme conclusies. Door buiten de gebaande paden te denken en scherp te zijn, werken wij aan vooruitstrevende oplossingen voor betere zorg.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een inspirerende werkomgeving op het gebied van zorg & technologie.
 • Marktconform salaris.
 • Een vaste functie, 32-40 uur per week, beginnend met een jaarcontract, startdatum zo snel mogelijk.
 • Werkzaamheden vanuit thuis of vanuit ons kantoor in Amsterdam Zuidoost.
 • Aantrekkelijk pensioenplan en een uitgebreide collectieve zorgverzekering (incl. werkgeversbijdrage).

Contact
Herken jij jezelf in bovenstaande rol en profiel? Neem dan contact op met Rachel van Beem, Head of Projects, voor meer informatie: r.vanbeem@ahti.nl

Solliciteren?
Stuur je motivatiebrief en CV naar info@ahti.nl onder vermelding van Sollicitatie Data Analist. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Rachel van Beem, Head of Projects via r.vanbeem@ahti.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Categorieën: NieuwsVacatures

COVID-19 Projects
Bericht delen