Een positieve houding tegenover gezondheid begint al op jonge leeftijd. Samen met Stichting Jong Ondernemen hebben we een educatief programma voor kinderen ontwikkeld over gezondheid en ondernemerschap. Dit programma eindigde met een wedstrijd: de Youth4Health Challenge in Amsterdam. De wedstrijd werd gesteund door GGD Amsterdam en vond plaats in science museum NEMO.

De gezondheidssituatie
Hoe jonger je in aanraking komt met bepaald gedrag, hoe groter de kans dat je hier later ook aan vasthoudt. Gezond gedrag, met gezond eten en voldoende lichaamsbeweging, hebben een enorme invloed op de lichamelijke gesteldheid. Veel kinderen hebben echter tegenwoordig te maken met overgewicht en groeiende gezondheidsproblemen. Dit valt te wijten aan een gebrek aan sport, slechte voeding of te weinig beweging en activiteiten.

De uitdaging
Op school doen kinderen hun kennis op en leren ze samenwerken. Er is een speciaal programma ontwikkelend om daarmee een bijdrage te leveren aan zowel het onderwijs als de gezondheid. Tijdens dit programma krijgen kinderen les over het belang van een goede gezondheid en worden zij gestimuleerd om na te denken over manieren om dit te bereiken.

Het doel van het project
De Youth4Health Challenge laat kinderen nadenken over wat ze zelf kunnen doen aan hun gezondheid en gedrag. Zij worden gestimuleerd om na te denken over technologische oplossingen. De kinderen werken in teams met elkaar samen en dagen elkaar uit met originele ideeën wat de basis is voor ondernemerschap.

Ahti’s rol
Ahti initieerde het programma en ontwikkelde de cursus samen met Stichting Jong Ondernemen. 280 basisscholen buiten Amsterdam en 51 in Amsterdam hebben de lespakketten aangevraagd. Het programma werd afgesloten met een wedstrijd die plaatsvond in het science museum NEMO in Amsterdam.

Samenvatting
Naam: Youth4Health Challenge
Status: Afgerond in 2016
Partners: Stichting Jong Ondernemen en GGD Amsterdam
Verstrekte lespakketten: 280 in Nederland en 51 in Amsterdam
Videoaanmeldingen voor Youth4Health Challenge in Amsterdam: 29

Our COVID-19 response
Send this to a friend