Nationale Zorginnovatieprijs 2022

De inschrijving voor de regionale voorrondes van de jaarlijkse Nationale Zorginnovatieprijs is geopend tot en met 5 januari om 12.00 uur. Registreer je nu om (online) bij deze voorrondes aanwezig te zijn!

Regionale voorrondes
In het hele land worden regionale voorrondes voor de Zorginnovatieprijs gehouden, waarbij een groot aantal slimme en innovatieve bedrijven in de zorgsector vertegenwoordigd zal zijn. Elke regio stuurt twee finalisten naar de landelijke finaleronde: één voor de vakjuryprijs van 10.000 euro en één voor de publieksprijs van 5.000 euro. De regionale voorronde voor Noord-Holland vindt plaats op 8 februari 2022 en wordt georganiseerd door de Zorg2025-partners: Smart Health Amsterdam, Amsterdam Economic Board, AHTI, Rabobank en SIGRA.

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de zorg en welzijn? Schrijf je dan hier in voor het bijwonen van de speciale online editie van onze Zorg2025 bijeenkomst op 8 februari 2022; de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022.Toegang voor dit event is gratis. Je bent van harte welkom. Naar alle waarschijnlijkheid zal het evenement online plaatsvinden.

De Zorginnovatieprijs
De Nationale Zorginnovatieprijs zet de meest inspirerende Nederlandse innovatoren op het gebied van de life sciences en gezondheidszorg in de schijnwerpers. Deelnemende bedrijven kunnen hun bekendheid vergroten, ook op nationaal niveau. Daarnaast ontvangen de winnaars professionele ondersteuning bij het verder ontwikkelen van hun product of dienst en krijgen ze toegang tot het netwerk van de Zorginnovatie-organisatie.

Belangrijke data:
Tot 5 januari 2022: bedrijven kunnen zich inschrijven voor de regionale voorronde.
5 januari 2022: de inschrijving sluit om 12.00 u. In Noord-Holland worden drie regionale finalisten geselecteerd en bekendgemaakt door de Zorg2025-partners.
8 februari 2022 – Zorg2025-event: per regio worden twee finalisten geselecteerd. De finalisten uit de voorronde van Noord-Holland worden bekendgemaakt door de Zorg2025-partners.
17 maart 2022: nationale prijsuitreiking tijdens het Health Valley Event.

Innovatieve scale-ups
De prijzen zijn bedoeld voor bedrijven in de zorgsector die al een innovatie (product of dienst) hebben getest en geïntroduceerd en die nu in de opschaalfase zijn. Zo krijgen deze scale-ups een geweldige kans om de ontwikkeling van hun bedrijf te versnellen. Om in aanmerking te komen voor inschrijving, moet een bedrijf in Nederland gevestigd zijn. Bovendien moet de innovatie:

  • haalbaar zijn (bijvoorbeeld aangetoond doordat de innovatie al wordt gebruikt door een zorginstantie)
  • schaalbaar zijn (ook mogelijkheden bieden voor gebruik door andere zorginstanties)
  • toekomstbestendig zijn (aansluiten bij actuele trends zoals extramuralisatie en digitalisering)
  • een toegevoegde waarde hebben voor patiënten
  • een toegevoegde waarde hebben voor zorgverleners.

Waarom meedoen of meeluisteren?
Eerdere finalisten zijn enthousiast over hun ervaringen.

IkHerstel is een scale-up die in 2020 de regionale voorronde van Noord-Holland en Flevoland heeft gewonnen met een e-healthapp. Hun finaleplaats ‘hield professionele erkenning in door een jury van experts en was een springplank om investeerders te vinden’, aldus CEO Jeroen de Wilde.

En Madelon Bracke, medeoprichter en CSO van Clear.Health, een andere finalist, vertelt: ‘Clear.Health is door de regionale winst en een plaats in de finale voor de Zorginnovatieprijs goed zichtbaar geworden als start-up in de gezondheidstechnologie. Hierdoor hebben we ons netwerk in het zorgdomein flink kunnen uitbreiden, zijn we strategische samenwerkingen aangegaan en hebben we onder andere onze productontwikkeling en klinische validatie kunnen versnellen.’

 

Categorieën: Health InsightsNieuws

Bericht delen