*this press release is also available in English

Nederland kent een gereguleerd en solidair zorgsysteem en hierbinnen zijn gebruiker, zorgverlener en betaler van elkaar gescheiden. Dit is een groot goed, maar geeft voor (nieuwe) spelers vaak extra complexiteit. In Nederland werd in 2018 100 miljard euro uitgegeven aan zorg en welzijn. Publieke en private partijen gezamenlijk hebben een verantwoordelijkheid om tot betaalbare, duurzame verbeteringen binnen de gezondheidzorg te komen.

Innovatie is van cruciaal belang voor het toekomstbestendig maken van de zorg. Naast bestaande partijen is het belangrijk dat ook startups en scale-ups nieuwe ideeën genereren rondom preventie, de levering van zorg (de juiste zorg, op de juiste plek, voor de juiste prijs) en slimmere technologieën ter ondersteuning van schaars personeel.

Daarom starten het Amsterdam health & technology institute (ahti) en de founders van Startupbootcamp samen met publieke en private partners een acceleratorprogramma voor startups en scale-ups uit de HealthTech sector: HealthInc. Startupbootcamp doet dit vanuit hun jarenlange en succesvolle ervaring met verschillende acceleratieprogramma’s. Ahti brengt kennis, expertise en het vermogen om een netwerk van partijen in de zorg met elkaar te verbinden. HealthInc bundelt de krachten met Amsterdam UMC, de gemeente Amsterdam, VWS, Sanquin en Unit4 Cura BV.

Het drie jaar lopende programma zal van start gaan met de scouting van startups en scale-ups uit heel Europa. Vanaf januari 2020 gaat een selectie van de 10 allerbeste startups starten met het acceleratorprogramma in Amsterdam. HealthInc verbindt startups en scale-ups met een netwerk van professionals uit de gezondheidssector en het bedrijfsleven en biedt ondersteuning om innovaties verder te ontwikkelen, zodat deelnemers een gevalideerd product op de markt kunnen brengen. Meer informatie over het programma is te vinden op www.healthinc.io.

Lee Greene zal het HealthInc programma leiden. “De samenwerking tussen ahti en de founders van Startupbootcamp gaat een grote bijdrage leveren aan het zorglandschap. We introduceren Nederlandse en internationale startups en scale-ups in de markt, om te innoveren in het bestaande ecosysteem, nieuwe samenwerkingen te stimuleren en nieuw kapitaal aan te trekken. Op deze manier stimuleren we kennisdeling tussen de private en publieke sector, iets wat broodnodig is om duurzame veranderingen voor elkaar te krijgen.”

Laurens van Hoorn, Managing Director bij ahti: “We zijn blij dat we wederom een HealthInc programma kunnen starten, met de founders van Startupbootcamp als Joint-Venturepartners om het acceleratorprogramma naar het volgende level te tillen. De betrokkenheid van Sanquin, Unit4 Cura BV,VWS, Amsterdam UMC en gemeente Amsterdam bij HealthInc is heel belangrijk! Zo creëren we met z’n allen een meerwaarde voor de startups en scale-ups om zo innovaties in de zorg de markt op te krijgen.”

Ruud Hendriks, co-founder van Startupbootcamp, voegt daaraan toe: “Startupbootcamp is er al jaren van overtuigd dat ons format ook in de zorg werkt. Het is geweldig dat we dit nu met ahti en onze partners mogen bewijzen.”

###
Over Startupbootcamp
Het in 2010 opgerichte Startupbootcamp is een bekroond wereldwijd netwerk van branchegerichte startup en scale-up accelerator programma’s. Via ruim twintig programma’s in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika, krijgen startups toegang tot de meest relevante mentoren, partners en investeerders in hun branche. www.startupbootcamp.org

Over ahti
Het Amsterdam health & technology institute (ahti) is in 2014 opgericht, gekickstart door de Gemeente Amsterdam met de opdracht om innovatie en ondernemerschap op het gebied van Life Sciences & Health te versnellen. Het instituut stimuleert innovatie om betere kwaliteit van zorg, het bevorderen van een gezonde leefstijl, hogere patiënttevredenheid en meer kosten-efficiëntie te realiseren. Dat doen we samen met zorgverleners, zorginstellingen, bedrijven, overheden en de wetenschap. www.ahti.nl

Over Sanquin
Sanquin helpt de levens van patiënten te verbeteren. Als kennisinstituut voor alles wat met bloed te maken heeft, voorziet Sanquin patiënten van veilige bloedproducten en -geneesmiddelen en zet haar kennis in voor innovatieve en efficiënte zorg van de patiënten die deze middelen nodig hebben, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.
www.sanquin.org

Over Unit4 Cura BV
Unit4 is een wereldwijde leverancier van gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Dankzij Unit4-oplossingen kunnen organisaties sneller en tegen lagere kosten innoveren en anticiperen op veranderingen: eenvoudig, snel en kostenefficiënt. www.unit4.nl

Categories: News

Send this to a friend