Amsterdam, 29 november 2019 

Gisteren tekenden vijf partners in bijzijn van de wethouder Economische Zaken Victor Everhardt een Memorandum of Understanding van Smart Health Amsterdam. Dit was een vervolg op de eerdere ondertekening op 25 september jl.. De Amsterdam Economic Board, Amsterdam UMC, Sanquin, VUmc, Gemeente Amsterdam, NKI/Anthoni van Leeuwenhoek, UvA, CWI, OLVG, HvA, AMS en Amsterdam health & technology institute (ahti) zetten zich in om de samenwerking binnen het Life Sciences Cluster in de regio Amsterdam te versterken en de uitstekende uitgangspositie op het gebied van Artificial Intelligence & data uit te bouwen.

De Metropoolregio Amsterdam heeft alles in huis om uit te groeien tot de Europese Life Sciences & Health hub.  In de Amsterdam regio zijn al 300 bedrijven binnen de Life Sciences & Health sector en dit aantal groeit, ook door de komst van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en de Brexit. Amsterdam heeft topinstituten zoals de ziekenhuizen van het Amsterdam UMC, OLVG en het NKI/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Daarnaast heeft Amsterdam een uitstekende uitgangspositie op het gebied van Data Sciences en Artificiële Intelligence (AI) met het onderzoek en onderwijs van de UvA, HvA en de VU. In de bundeling van deze twee onderscheidende Amsterdamse krachten – LSH en Data Sciences/AI – gaat een enorme (groei-) potentie schuil. En Amsterdam heeft een sterk vestigingsklimaat voor internationale bedrijven door de goede internationale bereikbaarheid, onder andere door Schiphol, door beschikbaarheid van talent, een hoge internetsnelheid, door focus op start-ups en innovatie en door een goed leefklimaat.

Maar met de internationale concurrentie komt zo’n hub er niet vanzelf. Daarom werken bovenstaande organisaties samen aan een onderscheidende propositie van de regio Amsterdam binnen Nederland, een versterking van het innovatie- en vestigingsklimaat voor Life Sciences & Health-bedrijven en het aantrekken, opleiden en behouden van talent.

Over Smart Health Amsterdam

Smart Health Amsterdam is het platform dat innovatie in life sciences door toepassing van AI en data bevordert en versnelt door alle relevante partijen met elkaar te verbinden. Het maakt gebruik van de uitstekende uitgangspositie van de Amsterdamse regio voor samenwerking binnen de life sciences en health community en fungeert als een centraal contactpunt. www.smarthealthamsterdam.com

 

Categorieën: Nieuws

Bericht delen