De Amsterdam Venture Studios biedt studenten, onderzoekers en alumni van Amsterdamse kennisinstellingen de mogelijkheid om zich hier te vestigen en hun ideeën om te zetten tot actie. Deze plekken op de Amsterdamse Campussen faciliteren de start en groei van nieuwe bedrijven.

De vijf Venture Studios zijn gevestigd op het Amsterdam Science Park (UvA), de VU Campus, de City Centre Campus UvA (Humanities Lab), Amstel Campus (HvA) en het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC, Amsterdam UMC – locatie AMC). Ahti is betrokken bij de Ventures Studios in het AHTC.

Startup community

De Amsterdam Venture Studios biedt meer dan alleen een ruimte om te werken. De huurders kunnen zich met hun healthtech startup aansluiten bij een incubatorprogramma om hun kansen op succes te vergroten. Training, mentoring en de toegang tot verschillende netwerken van kennisinstellingen, investeerders en bedrijven helpt hen om hun ideeën om te zetten tot nieuwe, succesvolle en innovatieve bedrijven.

De campuslocaties verlenen toegang tot hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten en laboratoria. Daarnaast is de nabijheid van getalenteerde en ambitieuze studenten (meer dan 100.000 in heel Amsterdam) een groot voordeel voor startups.

Met de introductie van de Amsterdam Venture Studios dragen de Amsterdamse kennisinstellingen bij aan de groei van nieuwe kennisintensieve bedrijven. Op deze manier vergroten ze de economische macht en bieden ze nieuwe kansen op werkgelegenheid voor de regio Amsterdam.

Innovation Exchange Amsterdam (IXA)

De Amsterdam Venture Studios zijn onderdeel van Innovation Exchange Amsterdam (IXA), het expertisecentrum voor valorisatie in het Amsterdam UMC – locatie AMC (en VUmc), de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Zij brengen de kennis van de universiteit samen en de vraag naar kennis uit de markt.

IXA past haar expertise op twee gebieden toe:

  • Het ondersteunen van onderzoekers bij het genereren van maatschappelijke en economische impact van hun wetenschappelijk werk.
  • Het ondersteunen van externe partijen bij het navigeren door de academische organisatie om een wetenschappelijke partner te vinden of een kans te ontdekken.

Ga voor meer informatie over IXA naar hun website.

RUIMTE HUREN?
Friso Janssen
Director Finance
Categorieën: ActiefOndernemerschap

Bericht delen