Het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC) heeft een diverse nationale en internationale healthtech community. Deze community bestaat uit private en publieke organisaties, startups en scale-ups, gevestigde bedrijven en wetenschappelijke en onderzoeksinstituten.

 

Wij bieden een samenwerkingsomgeving aan voor bedrijven die hun krachten willen bundelen en innovaties & transformaties in de gezondheidszorg willen versnellen.

 

Het AHTC bestaat uit vier torens die door drie atria met elkaar verbonden zijn. Er is ruimte voor 2000 werkplekken, er zijn genoeg vergaderruimtes en er is een gedeeld restaurant. Je kunt het AHTC gemakkelijk met het openbaar vervoer of per fiets bereiken. Ook is het gebied gemakkelijk bereikbaar met de auto (er is wel een beperkte parkeergelegenheid). Op afspraak kun je vaak wel in de garage van het AHTC parkeren.

Het AHTC was het eerste gebouw in Nederland dat een LEED Gold certificaat in 2010 in ontvangst mocht nemen. (Leadership Energy & Environmental Design)

Leer een paar bedrijven in het AHTC kennen

everywhereIM
everywhereIM maakt zorg voor artsen en patiënten efficiënter door slimgebruik van IT. Zij zetten zich in voor efficiënte zorg tegen lagere kosten.

Joep Lange Instituut
Het Joep Lange Instituut is geïnspireerd door het leven en het werk van Joep Lange. JLI combineert wetenschap, activisme en pragmatisme om hun doel te bereiken, namelijk gezondheidsmarkten werkbaar maken voor de armen waar het systeem de mensen in de steek laat.

NLC The HealthTech Venture Builder
NLC biedt een ondernemerssamenwerking waar gezondheidsonderzoekers en innoverende ondernemers naar op zoek zijn. Zij leiden ideeën van prototype naar een levensvatbaar product. NLC werkt samen met anderen om interventies tot een succes te maken.

Pharmeon
Pharmeon creëert een modern eHealth platform door onlineservices te linken aan de informatiesystemen van zorgverleners om veilige, professionele en efficiënte communicatie te bewerkstelligen met patiënten.

uniQure
uniQure bouwt aan ’s werelds grootste gentherapieplatform. uniQure heeft een doorlopend klinisch programma in hemofilie B en heeft een preklinisch ‘proof-of-concept’ voor een gentherapie in de ziekte van Huntington.

Opkomende evenementen

Geïnteresseerd in gezondheid, technologie en ondernemerschap? Wij hosten en organiseren verschillende evenementen door het jaar heen. Meld je nu aan voor één van onze evenementen!

RUIMTE HUREN?
Friso Janssen
Director Finance
Categorieën: ActiefOndernemerschap

Bericht delen