Op 20 mei organiseren we een Ahti Connect webinar: Sociaal ondernemen in de zorg: Hoe kun je zowel zakelijk als maatschappelijk succesvol ondernemen?

We hebben drie sprekers uitgenodigd die zich allemaal op hun eigen manier bezighouden met sociaal ondernemen in de zorg en met jullie over dit onderwerp online in discussie willen gaan. Vandaag stellen we je voor aan Roxanne Nievergeld, Implementation & Impact Specialist bij Luscii.

Lees ook de vorige interviews met sprekers Nynke Struik (Rabo Foundation) en Lee Greene (social entrepreneur).

Kun je iets over jezelf vertellen?

Bij Luscii werk ik als implementation en impact specialist. Dit houdt in dat ik samenwerk met artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen om de Luscii app optimaal in te zetten. We kijken wat de wensen zijn, waar bottle necks zitten in het huidige proces, en misschien wel het belangrijkste: we zorgen ervoor dat het hele team achter de oplossing staat. Voor mij is het heel belangrijk dat we aansluiten bij wat er nodig is, waardoor we het leven van zorgverleners en patiënten weer een stukje beter kunnen maken.

Een andere rol die ik binnen Luscii heb gaat over kennisdelen: er werken inmiddels zo veel zorgprofessionals met Luscii, daar ligt een bak aan ervaring. Ik geloof erin dat met het delen van deze kennis met elkaar, we de zorg stap voor stap naar het volgende level kunnen tillen.

Hoe probeer jij & probeert Luscii een positieve impact te maken op de maatschappij?

Positieve impact maken op de maatschappij is precies waar ik altijd naar streef. In mijn studie biomedische wetenschappen miste ik die directe impact, waarna ik de stap heb gemaakt om dichter op de praktijk te gaan werken in de zorg. Bij Luscii komt dit alles voor mij samen. Deels omdat we werken aan een toekomst waar iedere patiënt de zorg krijgt die zij/hij nodig heeft en zorgprofessionals hun aandacht kunnen richten op die groep die hen het hardst nodig heeft. Deels ook omdat we acteren op dringende situaties in de huidige maatschappij. Als ik terugdenk aan de Corona Check, die we hebben opgezet in de eerste COVID golf, dit was een bizarre tijd. Iedereen bij Luscii liet alles uit de handen vallen en stond dag en nacht klaar om dit van de grond te krijgen, omdat er zo’n grote maatschappelijke vraag naar was. Met dit programma konden we de zorg bij de huisartsen en ziekenhuizen enorm ontlasten. Het was prachtig om daaraan bij te mogen dragen - zeker ook toen deze app werd uitgerold in Afrika. Daar zal ik op 20 mei meer over vertellen.

Wat denk jij dat een grote uitdaging is op het gebied van zorg en ondernemerschap?

Een grote uitdaging is naar mijn idee hoe we de patiënt écht bij ondernemen in de zorg kunnen betrekken. De ideeën zijn er, de intentie is er, maar we zijn er nog niet volledig. Het zeggen is één, maar het daadwerkelijk consequent uitvoeren is iets anders. Daarmee kunnen we de synergie opzoeken en toewerken naar 1+1=3, om echt verder te komen.

Wie zou je willen uitnodigen om op Ahti Connect mee te praten over impact in de zorg?

Wat als we juist inspiratie halen van buiten de zorg? Hoe zou een CoolBlue naar de zorg kijken?

Categorieën: Nieuws

Bericht delen