Op 20 mei organiseren we een Ahti Connect webinar: Sociaal ondernemen in de zorg: Hoe kun je zowel zakelijk als maatschappelijk succesvol ondernemen?

We hebben drie sprekers uitgenodigd die zich allemaal op hun eigen manier bezighouden met sociaal ondernemen in de zorg en met jullie over dit onderwerp online in discussie willen gaan. Vandaag stellen we je voor aan Nynke Struik, programmamanager Sociaal ondernemen bij de Rabo Foundation.

Lees ook de interviews met sprekers Lee Greene (social entrepreneur) en Roxanne Nievergeld (Luscii).

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Nynke Struik. Ik werk als programmamanager Sociaal Ondernemen bij Rabo Foundation, het maatschappelijk fonds van de Rabobank. Vanuit Rabo Foundation helpen we sociaal ondernemers die werken aan arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doen we door financieren maar ook door onze kennis en ons netwerk te delen. Zo bieden we verschillende opleidingen aan en brengen ondernemers in contact met andere partijen.

Hoe probeert de Rabobank een positieve impact te maken op de maatschappij?

Door sociaal ondernemers te helpen opschalen waardoor zij meer mensen naar werk kunnen begeleiden, dragen we bij aan de werkgelegenheid van mensen die nu ongewild langs de zijlijn staan en streven we naar een inclusieve arbeidsmarkt waar plek is voor iedereen.

Wat denk jij dat een interessante ontwikkeling is op het gebied van zorg en ondernemerschap?

Door gebruik te maken van techniek ontstaan kansen. We zijn bijvoorbeeld verbonden aan SpeakSee, een app die spraak realtime ondertitelt. Hierdoor kunnen mensen met een auditieve beperking deelnemen aan vergaderingen of een etentje in een restaurant met meerdere mensen.

Wie zou je willen uitnodigen om op Ahti Connect mee te praten over impact in de zorg?

Ondernemers of instellingen die ook werken aan inclusiviteit en die als doel hebben om mensen weer volop deel te laten nemen in de maatschappij.

Categorieën: Nieuws

Bericht delen