Je hebt vast weleens iemand in je omgeving horen zeggen: ‘Morgen begin ik écht met sporten’ of ‘Ik moet gezonder gaan eten’. Een week later is er nog niks van deze goede voornemens terechtgekomen. Ondanks alle nationale campagnes en andere inspanningen lukt het niet om gedragsverandering bij iedereen te stimuleren. Recent onderzoek laat zien dat mensen met een laag onderwijsniveau gemiddeld zes jaar eerder overlijden en vijftien jaar minder in goede gezondheid leven. Echter, het bereiken van juist deze groep is een grote uitdaging. Dit komt o.a. door laaggeletterdheid, lage gezondheidsvaardigheden en een laag inkomen. Maar hoe gaan we dit veranderen? Hoe kunnen we met z’n allen gedragsverandering bevorderen om een gezonder leven op een effectieve manier te stimuleren?

Je bent van harte welkom om op donderdag 4 april van 15:30 tot 18:00 je expertise te delen, je vragen te stellen en de discussie aan te gaan rondom dit onderwerp. Neem nieuwe kennis tot je en laten we samen tot nieuwe inzichten komen en oplossingen bedenken voor een gezonder Nederland.

Programma
15:30 – 16:00 Inloop (Koffie, thee etc.)
16:00 – 16:05 Introductie (ahti)
16:05 – 16:25 Jurriaan van Rijswijk (&happy)
16:25 – 16:45 Robbert van Bokhoven (Pharos)
16:45 – 17:00 Vragen en Discussie
17:00 – 18:00 Netwerken (Drinks & Snacks)

Sprekers
* Jurriaan van Rijswijk Founder van &happy. &happy zet games & apps in om het gedrag van mensen en organisaties op een impactvolle manier te beïnvloeden. Dit doen zij door de ontwikkeling van serious games & gamified apps met opdrachtgevers uit verschillende domeinen, met een voorliefde voor gezondheid en geluk.

* Robbert van Bokhoven is Senior Adviseur bij Pharos en programmaleider van eHealth4All. Het landelijk expertisecentrum Pharos draagt bij aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. Dat doen zij door nationale en internationale kennis te verzamelen, te verrijken en te delen. Het gaat om wetenschappelijke kennis, praktijkkennis en ervaringskennis.

Waarom ahti Connect?
Ahti Connect is een tweemaandelijks netwerkevent dat wetenschappers, zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmaker uit de zorg bij elkaar brengt. Twee sprekers uit verschillende gebieden gaan met elkaar de discussie aan en delen hun kennis over een thema op het gebied van zorg, data, technologie en ondernemerschap. Een inspirerende manier om nieuwe kennis op te doen, jouw netwerk te vergroten en ahti te leren kennen.

Komt u ook?
Toegang tot dit event is gratis. Let op: Het event is in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via Eventbrite! Wij zien je graag op donderdag 4 april!

Locatie: Amsterdam Health & Technology Center (AHTC), Paasheuvelweg 25 Amsterdam. AHTC, the Amsterdam Venture Studios – The Garden in Toren C5.

Save the date!
De volgende ahti Connect vindt plaats in mei. Wil je op de hoogte blijven van deze en andere ahti activiteiten, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Bericht delen