Is jouw zorgpremie dit jaar ook wéér gestegen? Dat kan kloppen, want de zorgpremie is in 2019 met gemiddeld 6% omhooggegaan. Dit komt onder andere door de jaarlijks stijgende zorgkosten. Om de kosten in de hand te houden of in te dammen, moeten we vertrouwen op verschillende systemen, rekenmodellen en menselijke redelijkheid. Maar hoe gaan we dit precies aanpakken? Hoe vinden we de juiste balans tussen goede zorg, hoge kwaliteit en beheersbare kosten? Jeroen Kemperman van Zilveren Kruis komt vertellen over voorbeelden van succesvolle businessmodellen in de zorg die laten zien hoe de zorg beter en betaalbaarder kan. Jan Willem Kuenen van Boston Consulting Group (BCG) behandelt de mogelijkheden van nieuwe financieringsmodellen als basis voor value based healthcare.

Je bent van harte welkom om op donderdag 23 mei van 15:30 tot 18:00 je expertise te delen, vragen te stellen en de discussie aan te gaan rondom dit onderwerp. Neem nieuwe kennis tot je en kom samen tot nieuwe inzichten. Ben je zelf niet in de gelegenheid om te komen? Stuur dan deze uitnodiging door naar collega’s of relaties die deze bijeenkomst interessant kunnen vinden.

Programma
15:30 – 16:00 Inloop (Koffie, thee etc.)
16:00 – 16:05 Introductie (ahti)
16:05 – 16:25 Jeroen Kemperman (Zilveren Kruis)
16:25 – 16:45 Jan Willem Kuenen (BCG)
16:45 – 17:00 Vragen en Discussie
17:00 – 18:00 Netwerken (Drinks & Snacks)

Sprekers
* Jeroen Kemperman is Senior Manager Strategy & Business Development bij Zilveren Kruis. Zilveren Kruis is een zorgverzekeraar die gezondheid dichterbij wil brengen voor iedereen. Dit doet ze door te helpen bij het vinden en regelen van de zorg, die het best passend is voor de klant en door ondersteuning bij een zo vitaal mogelijk leven.

* Jan Willem Kuenen is Senior Advisor bij Boston Consulting Group (BCG). BCG is een wereldwijd opererend managementadviesbureau en is toonaangevend op het gebied van strategie en transformatie. BCG is actief in de zorgsector. Zij doen projecten voor en met de klanten en houden zich ook bezig met niet-commerciële initiatieven. Zo zijn ze bijvoorbeeld medeoprichter van ICHOM en partner van het World Economic Forum m.b.t. Value Based Health Systems.

Waarom ahti Connect?
Ahti Connect is een tweemaandelijks netwerkevent dat wetenschappers, zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmaker uit de zorg bij elkaar brengt. Twee sprekers uit verschillende gebieden gaan met elkaar de discussie aan en delen hun kennis over een thema op het gebied van zorg, data, technologie en ondernemerschap. Een inspirerende manier om nieuwe kennis op te doen, jouw netwerk te vergroten en ahti te leren kennen.

Kom je ook?
Toegang tot dit event is gratis. Let op: Het event is in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via Eventbrite! Wij zien je graag op donderdag 23 mei! Locatie: Amsterdam Health & Technology Center (AHTC), Paasheuvelweg 25 Amsterdam. AHTC, the Amsterdam Venture Studios – The Garden in Toren C5.

Save the date!
Het tweede seizoen van ahti Connect zit er weer op. De volgende editie vindt plaats na de zomer. Wil je op de hoogte blijven van deze en andere ahti activiteiten, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Bericht delen