Amsterdam health & technology centerOm een medische innovatie op de markt te brengen is vaak zeer grondig onderzoek en grote hoeveelheden bewijs nodig. De (kwantitatieve) onderbouwing van beleidsveranderingen in de stad, zelfs bij hele grote transities als de decentralisatie van het sociaal domein, is vaak niet meer dan een rapport van enkele pagina’s. Dat maakt het realiseren van persoonlijke stokpaardjes eenvoudig, maar kan zowel financieel als sociaal grote (negatieve) gevolgen hebben.

Donderdag 29 november 2018 van 15:30 – 18:00 is de 10e editie van ahti Connect en kunt u in gesprek gaan over dit onderwerp in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC) aan de Paasheuvelweg 25 te Amsterdam.

Programma
15:30 – 16:00 Inloop (Koffie, thee etc.)
16:00 – 16:05 Introductie (ahti)
16:05 – 16:25 Duco Stuurman (Gemeente Amsterdam)
16:25 – 16:45 Levi van Dam (Garage2020)
16:45 – 17:00 Vragen en Discussie
17:00 – 18:00 Netwerken (Drinks & Snacks)

Sprekers
* Duco Stuurman is Stedelijk directeur Sociaal bij de gemeente Amsterdam. Onder zijn leiding wordt onder andere een datawarehouse ingericht waar alle informatie van de gemeente bij elkaar wordt gebracht om beleid beter te kunnen onderbouwen op basis van real-world evidence. Een van de projecten hierin is Zicht en Grip op Sociaal.

* Levi van Dam is kwartiermaker bij Garage2020, Spirit jeugd- & Opvoedhulp. Als kwartiermaker innovatie richt Levi zich op het signaleren, erkennen en initiëren van nieuwe groei innovatie. Nieuwe groei innovatie zijn nieuwe marktcombinaties waarmee een huidige Spirit-doelgroep geholpen kan worden of nieuwe werkwijzen om nieuwe doelgroepen te helpen.

Gemeente Amsterdam, Zicht en Grip op Sociaal
De gemeente Amsterdam heeft grote verantwoordelijkheden op het terrein van zorg, jeugd en werk. Ahti werkt nauw samen met het Cluster Sociaal, onder andere bij het project Zicht & Grip op Sociaal. Dit is een initiatief van het organisatieonderdeel Onderwijs, Jeugd en Zorg. Momenteel is er onvoldoende sturingszekerheid over voorzieningen, zoals bijvoorbeeld ambulante ondersteuning of vervoer, in het Amsterdamse sociale domein. De ambitie is dat de organisatie informatie gestuurd, ofwel data gedreven, gaat werken.

Garage2020
Garage2020 is een netwerk van werkplaatsen om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken. Zij definiëren en ontrafelen bestaande problemen en komen met nieuwe oplossingen. De Garage-leden hebben verschillende achtergronden in de zorg of juist daarbuiten. Het doel is om jongeren en gezinnen een kansrijk leven te bieden door in hun belevingswereld radicaal nieuwe oplossingen te creëren en daarmee jeugdhulp overbodig te maken.

Waarom ahti Connect?
Ahti Connect is een tweemaandelijks netwerkevent dat wetenschappers, zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmakers uit de zorg bij elkaar brengt. Twee sprekers uit verschillende gebieden gaan met elkaar de discussie aan en delen hun kennis over een thema op het gebied van zorg, data, technologie en ondernemerschap. Een inspirerende manier om nieuwe kennis op te doen, uw netwerk te vergroten en ahti te leren kennen.

Komt u ook?
Toegang tot dit event is gratis. Let op: Het event is in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld u snel aan via Eventbrite! Wij zien u graag op donderdag 29 november! Locatie: AHTC, the Amsterdam Venture Studios – The Garden in Toren C5.

Save the date!
De volgende ahti Connect vindt plaats in januari. Wilt u op de hoogte blijven van deze en andere ahti activiteiten, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Categorieën: Evenementen

Bericht delen