Donderdag 27 september 2018 van 15:30 – 18:00 uur is de aftrap van een nieuw seizoen van ahti Connect in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC) aan de Paasheuvelweg 25 te Amsterdam. Het thema dit keer is: ‘De digitale dokter: AI versus IQ’.

Programma
15:30 – 16:00 Inloop (Koffie, thee etc.)
16:00 – 16:05 Introductie (ahti)
16:05 – 16:25 Wouter Kroese (Pacmed)
16:25 – 16:45 Bert-Jan van den Born (Amsterdam UMC)
16:45 – 17:00 Vragen en Discussie
17:00 – 18:00 Netwerken (Drinks & Snacks)

Sprekers
* Wouter Kroese is medeoprichter van Pacmed. Binnen Pacmed ontwikkelt Wouter nieuwe kennis voor diagnostiek en behandeling op basis van grote databestanden en machine learning. Een voorbeeld hiervan is welke antibiotica het beste werkt op basis van informatie over de patiënt. Deze kennis helpt de arts om tot betere beslissingen te komen.

* Bert-Jan van den Born is vasculair internist in het Amsterdam UMC en universitair hoofddocent. Zijn leerstoel richt zich o.a. op cardiovasculair onderzoek bij verschillende etnische groepen in het Helius cohort. Daarnaast werkt hij aan de integratie van slimme algoritmen voor CVRM in de medische praktijk inclusief de verschuiving naar thuismonitoring.

Waar gaat het over?
Tegenwoordig is het toepassen van machine learning niet meer weg te denken. Dit geldt ook voor de zorg. Met behulp van machine learning worden (complexe) patronen gezocht in grote hoeveelheden data. Inmiddels zijn algoritmes die hieruit voortkomen slimmer dan de mens zelf. In de zorg biedt dit mogelijkheden om professionals te ondersteunen bij bijvoorbeeld diagnoses.

Hoe verandert de rol van medische professionals als gevolg hiervan en waar liggen de kansen en de bedreigingen? Gaan we in de toekomst nog wel naar de huisarts of krijgen wij advies van de computer?

Pacmed
Pacmed ontwikkelt beslissingsondersteunende tools, gebaseerd op de analyse van anonieme routinezorggegevens. Door machine learning met medische expertise te combineren, ondersteunen de producten van Pacmed met grote hoeveelheden data welke behandeling bij wie het beste werkt.

Amsterdam UMC, locatie AMC
AMC en VUmc hebben de krachten gebundeld. Samen reiken zij de hand aan de Amsterdamse regio, en aan iedereen die een gezond leven wil bevorderen en hoge kwaliteit van zorg wil leveren. Amsterdam UMC bouwt aan een samenleving waarin ziekten worden voorkomen en patiënten worden genezen.

Waarom ahti Connect?
Ahti Connect is een tweemaandelijks netwerkevent dat wetenschappers, zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmakers uit de zorg bij elkaar brengt. Twee sprekers uit verschillende gebieden gaan met elkaar de discussie aan en delen hun kennis over een thema op het gebied van zorg, data, technologie en ondernemerschap. Een inspirerende manier om nieuwe kennis op te doen, uw netwerk te vergroten en ahti te leren kennen.

Komt u ook?
Toegang voor dit event is gratis. Let op: Het event is in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld u snel aan via Eventbrite! Wij zien u graag op donderdag 27 september! Locatie: AHTC, the Amsterdam Venture Studios – The Garden in Toren C5.

Save the date!
De volgende ahti Connect vindt plaats in november. Wilt u op de hoogte blijven van deze en andere ahti activiteiten, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via onze website op de homepage www.ahti.nl

Categorieën: Evenementen

Bericht delen