LET OP: Aanmelden gaat via Eventbrite!

Een groeiende groep ouderen blijft steeds langer thuis wonen. Zelfstandig zolang dit gaat en waar nodig met ondersteuning van zorgprofessionals en mantelzorgers zoals familie, vrienden en buren. Toch is deze steun niet altijd voldoende en groeit het aantal kwetsbare ouderen dat op de spoedeisende hulp terechtkomt en moet worden opgenomen. Dit is zowel nadelig voor het ziekenhuis als voor deze groep ouderen. Zij hebben vaak een lang ziekbed en het ziekenhuis is voor hen geen optimale omgeving om te herstellen.

Robert Thijssen (SIGRA) zal ingaan op de huidige situatie in ouderenzorg en vertellen wat voor innovaties er mogelijk zijn om deze specifieke zorg te kunnen verbeteren. Een succesvol praktijkvoorbeeld is de Wijkkliniek, ontwikkeld door Cordaan, Amsterdam UMC en Zilveren Kruis. Monique Slee (Cordaan) zal vertellen over het belang van een dergelijke voorziening als onderdeel van de totale zorg in Amsterdam. Dit zorgconcept biedt een ziekenhuisbehandeling en herstel voor kwetsbare ouderen in de eigen wijk aan. Wat zijn de voordelen van een dergelijke zorgvoorziening? Hoe kunnen wij ouderen zowel nu als in de toekomst helpen?

Op dinsdag 11 februari van 16:30 tot 18:30 kun je je expertise delen, vragen stellen en de discussie aan gaan rondom dit onderwerp. Neem nieuwe kennis tot je en kom samen tot nieuwe inzichten.

Programma
16:30 – 16:45 Inloop (Koffie, thee etc.)
16:45 – 16:50 Introductie (ahti)
16:50 – 17:20 Robert Thijssen (SIGRA)
17:20 – 17:50 Monique Slee (Cordaan)
17:50 – 18:00 Stelling/discussie
18:00 – 18:30 Netwerken (Drinks & Snacks)

Sprekers
* Robert Thijssen is Programme Leader Health Innovation Lab bij SIGRA. SIGRA werkt aan optimale samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties onderling en tussen deze organisaties en hun stakeholders, met als doel in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord zinvolle gezondheidszorg en welzijn mogelijk te maken.

* Monique Slee is directeur specialistische zorg ouderen bij Cordaan en is verantwoordelijk voor de Wijkkliniek. Cordaan is een zorgorganisatie voor iedereen die zorg, ondersteuning of begeleiding nodig heeft op verschillende locaties en ook zo veel mogelijk thuis. Zij is een van de grootste zorgorganisaties in Amsterdam, die ook haar verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad.

Waarom ahti Connect?
Ahti Connect is een tweemaandelijks netwerkevent dat wetenschappers, zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmaker uit de zorg bij elkaar brengt. Twee sprekers uit verschillende gebieden gaan met elkaar de discussie aan en delen hun kennis over een thema op het gebied van zorg, data, technologie en ondernemerschap. Een inspirerende manier om nieuwe kennis op te doen, jouw netwerk te vergroten en ahti te leren kennen.

Kom je ook?
Toegang tot dit event is gratis. Let op: Het event is in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via Eventbrite! Wij zien je graag op dinsdag 11 februari! Locatie: Amsterdam Health & Technology Center (AHTC), Paasheuvelweg 25 Amsterdam. AHTC, the Amsterdam Venture Studios – The Garden in Toren C5.

Save the date!
Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus ook het vierde seizoen van ahti Connect. De volgende editie zal plaatsvinden op donderdag 23 april. Het onderwerp en de sprekers worden later bekend gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van ahti Connect of andere (ahti) events, meld je dan aan voor de eventslijst.

Evenementen Homepage-events
25, Paasheuvelweg, Amstel III, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, 1105BP, Nederland Map
Bericht delen