Hoe kun je data inzetten om beslissingen te nemen in zorg en welzijn? Dat was het onderwerp van onze workshop tijdens het kennisevent 'Personeelstekort in de zorg' op hogeschool Windesheim in Almere.

Het kennisevent draaide om het personeelstekort in de zorg. Hierbij lag de nadruk op de instroom en uitstroom van zorgpersoneel en –studenten, en werd besproken hoe we medewerkers en studenten kunnen behouden. Bij ahti houden wij ons niet direct bezig met personeelstekorten in de zorg. Waarom wij tóch aanwezig waren? Omdat onze health insights juist bij schaarse van toegevoegde waarde zijn. 

Tijdens het kennisevent gaven wij een workshop “Datagedreven werken in de zorg en het sociaal domein”. Tijdens deze workshop vertelden we over onze datagedreven aanpak en hoe we bij ahti CBS Microdata inzetten om trends, problemen en oplossingen in de zorg in kaart te brengen. Deze data-inzichten zijn essentieel wanneer besluiten genomen moeten worden over zorgbeleid en de inzet van zorgpersoneel. Ook gingen zij met de deelnemers, een diverse groep onderzoekers, beleidsmakers en onderwijsdirecteuren, in gesprek over hoe zij zélf datagedreven kunnen werken.

Wil je meer weten over onze datagedreven aanpak of health insights? Stuur ons een bericht of neem kijk verder op onze website! Wil je meer weten over het kennisevent ‘Personeelstekort in de zorg'? Kijk dan de aftermovie 

Bericht delen