Ahti versnelt healthtech innovatie om gezondheid te bevorderen. Dit doen we door data, technologie en kennis om te zetten in diensten. We verbinden mensen en organisaties op het gebied van innovatie & ondernemerschap.
Op het gebied van zorginnovatie zijn we betrokken geweest bij meer dan 80 verschillende projecten en voorstellen als initiator, partner of projectmanager. Onze projecten illustreren onze aanpak en hoe wij innovatie en duurzame gezondheidsoplossingen willen stimuleren. Onze focusgebieden zijn o.a. Cardiovasculair Risico Management (CVRM), ouderenzorg, jeugdzorg en gezondheidsverschillen. Wij zetten data om in bruikbare inzichten die gemeentes, zorgverleners en andere organisaties kunnen gebruiken om gezondheid en de gezondheidszorg te verbeteren.
Huidige projecten
Lopende projecten
Barneveld: de databedreven gemeente
Gemeenten hebben sinds de invoering van de WMO een grotere rol en verantwoordelijkheid in de gezondheid en het welzijn van hun burgers. De gemeente Barneveld wil inzicht krijgen in de samenstelling van burgers en veranderingen daarvan in hun gemeente, zodat zij daar hun beleid op kunnen inrichten. Ahti heeft veel Lees meer…
Lopende projecten
COVID-19 Projecten
Sinds eind februari 2020 heeft ook Nederland te maken met het coronavirus. Het aantal besmettingen, IC-patiënten en doden liep in sneltreinvaart op met een ‘slimme lockdown’ en overbelaste zorg tot gevolg. Dit heeft een grote impact op zowel de zorg als de economie. Vanaf 1 juni introduceerde de overheid een Lees meer…
Lopende projecten
Juiste Zorg op de Juiste Plek
‘Juiste Zorg op de Juiste Plek’ is een initiatief van ZonMw waarbij ingezet wordt op een revaluatie en herinrichting van zorgprocessen om zo overbodige en onnodig dure zorg te voorkomen. Zij stellen het dagelijks functioneren van de mens weer centraal en maken de zorg toekomstbestendig. De drie pijlers van de Lees meer…
Lopende projecten
Dolce Vita – Data gedreven optimalisatie voor een vitaal ouderenzorgsysteem in Nederland
Het huidige ouderenzorgsysteem in Nederland werkt niet optimaal. Ouderen ervaren soms grote moeilijkheden bij het krijgen van snelle, adequate en passende zorg wanneer dat nodig is. Om dit probleem op te lossen, bundelt ahti de krachten samen met het Amsterdam UMC (locatie AMC), CWI, de VU en SIGRA. Met het Lees meer…
Lopende projecten
Cardiovasculair Risico Management (CVRM): DHoTS
Hypertensie (een hoge bloeddruk) is de grootste risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. In Nederland heeft bijna 1 op de 3 mensen tussen de 30 en 70 jaar last van een te hoge bloeddruk. Het vroeg opsporen, onder controle houden en behandelen van hypertensie (Cardiovasculair Risico Management) is Lees meer…
Eerdere projecten
Afgeronde projecten
Groei van de stad
Amsterdam groeit en zal de komende decennia alleen maar doorgroeien, zo is de voorspelling. Men verwacht dat de stad zal groeien van 872.000 inwoners in 2019 naar 1.062.500 inwoners in 2040. Dit heeft invloed op de (toekomstige) benodigde voorzieningen voor de inwoners. Om goed in te kunnen spelen op plannen Lees meer…
Afgeronde projecten
Zicht & Grip op Sociaal
In 2017 maakten meer dan 60.000 inwoners van Amsterdam gebruik van één of meer WMO-voorzieningen. De totale jaarlijkse uitgaven aan het sociaal domein zijn rond €18 miljard. Van alle individuele domeinen als Jeugd, Onderwijs en Gezondheid en Sport is data bekend en bestaan er al inzichten. Echter is er nog Lees meer…
Afgeronde projecten
GGZ op Maat: Dataonderzoek voor inzicht in zorgpaden in de geestelijke gezondheidszorg
Sinds 2019 werkt ahti samen met gemeente Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en Erasmus Universiteit Rotterdam om inzicht te bieden op de zorgpaden tussen verschillende onderdelen van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Amsterdam. Door de zorgtransitie in 2015 is gemeente Amsterdam verantwoordelijk via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) voor Lees meer…
Afgeronde projecten
Fieldlabs, zorg in de wijk in de 21e eeuw
De personeelstekorten in Zorg en Welzijn zijn een feit en de zorgbehoefte verandert naar steeds meer zorg ín de wijk. Om dit probleem aan te pakken en personeel te werven voor deze specifieke zorg ontwikkelt Fieldlabs een nieuwe leervorm. Hoe leiden we nu het juiste personeel op, zodat de student Lees meer…
Afgeronde projecten
NIVEL – Dataonderzoek over zorggebruik in het sociale domein en de eerste lijn
Ahti onderzoekt samen met de gemeente Amsterdam en het NIVEL (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg) in hoeverre het gebruik van zorg in de eerste lijn samenhangt met het gebruik van zorg in het sociaal domein in de gemeente Amsterdam. De zorgtransitie in 2015 zorgde voor een herverdeling van Lees meer…
Afgeronde projecten
Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht
Sinds 2015 zijn wij bezig met het project Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG) van de Gemeente Amsterdam. Het doel: alle Amsterdamse kinderen op gezond gewicht in 2033. Onder dit overkoepelende project vallen verschillende gemeenteprojecten waarmee we overgewicht onder kinderen willen voorkomen en terugdringen. Tot op heden hebben nog steeds veel Lees meer…
Afgeronde projecten
SPARKS
SPARKS is een bewustwordingsproject voor Europeanen. In dit project willen wij mensen in Europa in laten zien dat iedereen mee kan doen aan de wetenschap. Onderzoek en innovatie hebben namelijk impact op de maatschappij als geheel. Daarom is het belangrijk dat ook de kennis, meningen en wensen van burgers omtrent Lees meer…
Afgeronde projecten
City Rhythm
City Rhythm is een exploratief onderzoek waarbij we het gevoel van veiligheid en sociale cohesie in bepaalde buurten en steden in Nederland willen bevorderen. Ahti vormt in een breder consortium het data-team samen met TU Delft en de Universiteit van Wageningen. Met behulp van CBS-microdata gaan wij de ‘ritmes’ in Lees meer…
Afgeronde projecten
Blue Zones: Voorkomen van uithuisplaatsingen onder jongeren
Ruim 10% van de minderjarigen in Nederland heeft jeugdhulp nodig, waarvan ruim 1 op de 100 uithuisplaatsingen zijn. Om onder andere dit percentage terug te dringen, werkt ahti samen met Garage2020 en de gemeente Amsterdam aan het ‘Blue Zones’ project. Een blue zone is een gemeente waar jeugdhulp (specialistische jeugdhulp, Lees meer…
Afgeronde projecten
H-Team
Elk jaar krijgen tussen de 150 en 200 mensen in Amsterdam de diagnose HIV/AIDS. Vaak is de ziekte dan al in een vergevorderd stadium. Om te voorkomen dat mensen in een (te) laat stadium gediagnosticeerd worden (met bijbehorende hoge zorgkosten) en verdere verspreiding van het virus in te dammen, werkt Lees meer…