DAHTA: datagedreven naar actiegerichte inzichten in sociaal domein en zorg 

DAHTA is een spin-off van ahti. Wij vertalen data op een relevante, innovatieve en betrouwbare manier in actiegerichte inzichten. Onze focus ligt op het sociaal domein en zorg. We maken gebruik van onze ervaring en achtergrond in de (stedelijke) gezondheidsproblematiek en datagedreven besluitvorming. Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen met actiegerichte inzichten? Neem contact ons op!

DAHTA heeft verschillende diensten ontwikkeld, waaronder de generieke populatiescan. In overleg brengen we de populatie in kaart en analyseren we de data. Wat laat de data zien? Hoe moeten we dit interpreteren? En: hoe zetten we de data om naar actie?

Daarnaast kunnen we de verwachte zorgvraag in een gebied in kaart brengen. Dit doen we bijvoorbeeld voor nieuw te bouwen wijken. Hoe ziet de populatie van de wijk eruit? Welke zorgvraag kunnen we verwachten? Dit zijn belangrijke inzichten bij het bepalen van de benodigde (sociale) voorzieningen en het beroep dat hierop gedaan zal worden.

Tot slot verzorgt DAHTA inspiratiesessies over datagedreven werken. Met onze kennis en ervaring dragen we bij aan de transitie naar meer datagedreven werken.

DAHTA staat voor Data Analytics Health and Technology Amsterdam.

Neem contact met ons op als je meer wilt weten of een keer (geheel vrijblijvend) wilt sparren over de mogelijkheden.

COVID-19 Projects